Hoppa till sidans innehåll

2018 Skärgårds-KM

06 JUL 2018 17:48
Rapport från KM singel o dubbel.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 15:42

Singel Skärgårds KM 2018

Åter på ostkusten i Flatvarps hamn i strålande sol och dags för lördagens inledande singel.  11 stycken förväntansfulla spelare väntar att få kloten att hamna rätt. Det vet vi ju sedan många år på dessa banor att kloten kan landa rätt men sluta på helt annat ställe än planerat. Dagens spelupplägg var att efter fem gånger monrad, gick de fyra bästa till semifinal. Där ettan möter fyran och tvåan möter trean, och vinnarna möts i final. Således inget spel om tredje pris alltså. (Här och nu måste jag medge att det var ett felaktigt beslut. Förlorarna skulle ha spelat om tredjeplatsen).  Jag ska kolla med tävlingsjuryn, om hur vi löser den missen.  Eftersom vi var ojämnt antal fick efter lottning Pajen stå över första omgången, och inkasserade enkelt en matchvinst och sex poäng i klotdiff.

Tabell efter monraden

Namn

Kvot

Poäng

Labbe

33

5

Staffan

24

4

Gunnel

17

3

Per-Åke

10

3

Johan

1

3

Anna

- 3

3

Peter

0

2

Ola

- 3

2

Suss

- 7

2

Katarina

- 13

2

Gunnar

- 18

1

 

Till semifinaler  blev det       Labbe – Per-Åke     13 – 8

                                                Gunnel – Staffan        3- 13

Således i FINAL                    LABBE – STAFFAN     8 – 13

Staffan kunde höja den första av de utökade vandringspri socklarna. Originalstatyetten hade plats för 12 plaketter. Nu kommer de att få en ny underdel med plats för 14 stycken. Så nu är det bara att spela t.o.m. 2032 innan det blir dags att snickra nya!

DUBBEL SKÄRGÅRDS KM 2018

Efter gårdagens singel tog sig alla utom segraren (som åkte hem för att måla huset) till Djursnäs och blev mottagna av familjen Angelöf. Där undfägnades vi mat dryck och god sömn.  Ett jätte tack från oss alla till Katarina och Per-Åke!

 Nu är spelplatsen Loftahammars vallen och där står redan nytillkomna spelare och tränar. Jag hade sagt en halvtimme tidigare till Micke, när jag träffade honom i Ekholmen centrum tidigare i veckan. Men övning ger ju färdighet. Den här dagen är vi perfekt antal spelare, 16 stycken. Vilket ger 8 lag så ingen spelare eller lag behöver stå över.

 Dagens spel var 5 omgångar monrad och inget slutspel. Det började med aningen svalt väder på morgonen, men gassande sol och bara lite fläktande vindar gjorde att ingen behövde frysa. Det var kanske det som gjorde att det blev långa och jämna matcher. Speciellt i sista omgången där obesegrade Katarina/Henrik ställdes mot Per-Åke/Gunnel i en avgörande final, där seger för Pajen/Gunnel med minst 13 – 7 hade petat ner Katarina/Henrik från ledningen de haft hela dagen. Men den förhoppningen grusades snabbt. Ledarlaget gick snabbt ifrån och hade en ledning med 10 – 4, innan  de jagande fick ordning på kloten och kom ifatt och det kom till 12 – 12. Sista kulan blev Henkes och han och Katarina kunde obesegrade få låna vandringspriset för fotograferingen. De ska in till stan och få nya socklar och skyltar graverade med deras namn som segrare av 2018 års dubbel. Det var bussigt av dig Henke att ställa upp som sextonde man. Var det det s.k. ”wild cardet” som fick dig taggad?!

Tack till alla för en bra genomförd tävling!

Tabell efter 5 omgångar

Namn

Diff

Poäng

Henrik / Katarina

+ 28

5

Per-Åke / Gunnel

+ 17

3

Micke / Kevin

+ 16

3

Peter / Anna

+  3

3

Ola / Cissi

-  5

3

Johan / Suss

-  8

2

Gudrun / Labbe

- 19

1

Dennis / Gunnar

-32

0

Vid tangenterna Anna & Labbe

Bilder singel           

Bilder dubbel    

 

 

 

        

Skribent: Ola Westblad
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Roxen PC - Boule
Henrik Ågren, Järdalavägen 50 B
58921 Linköping

Kontakt:
Tel: 070-0633181
E-post: This is a mailto link

Se all info