Hoppa till sidans innehåll

Boule Bornholm

29 MAJ 2019 08:58
Boule Bornholm är en årligen återkommande tävling. Vi var där för första gången. 65 % av spelarna kommer från Sverige. Övriga huvudsakligen Danskar varav många inte från Bornholm. Dubbelspel propagandatävling 232 deltagare dvs 116 lag. 58 fullstora..
  • Skapad: 29 MAJ 2019 08:58

banor på Teijn stadion. 4-lags poler alla möter alla och sedan fyra slutspelsgrupper.

Hur var det då? Jo bara helt underbart! Vi, Marianne & Johan körde till Ystad, tog färjan och anlände på måndag efter lunch till Rönne. Strålande sol. Vi spenderade några dagar med att lära känna ön. Passade också på ta en tur till Ertholmarna (i Sverige mer känt som Christiansö). En fascinerande ö, mitt i havet, fästning, piratnäste, Napoleon, Tyskar, Ryssar - kanoner och murar och fyr och värdshus och kiosk och sill och... 

På fredagen var från kl. 14 rödvinsboule. Bra att få prova på banorna och alla fick vin. Vi som vann alla matcher i våra två poler fick två flaskor per pool - samt plastglas så alla i poolen kunde få vin. Ja det blev en glad tillställning.

Lördag stor tävling. Vi i pool V. Vi spelade alla våra tre matcher på bana 44. Klar fördel att få spela på samma bana.

Vi vann alla tre matcherna med bra siffror. Plusdifferens 26 dvs våra tre motståndare delade på totalt 13 poäng. Lunch på Danskt manér med öl (4,6% = vanlig öl som de sa), smörrebröd med sill, ägg, rostbiff, böff...

Slutspel i grupp A. Tuff början på bana 11 mot Gunter och Birte. De tog ledningen och kom snart till 9 - 2. Vi skärpte oss och vann med 13-9. Ny match nu på bana 6. Nu gick det lättare, vinst med 13-5. Och så vår sista match nu på bana 3. (På bana 2 spelar Gunnar & Åsa Öster Pekings Pärlor mot Ove & Inger Lövgren Kärnan). Nu möter vi ett Danskt lag. De verkade säkra, men Mariannes utsökta läggspel och Johans lite turliga skott ledde till en komfortabel seger 13-4. Plusdifferens i slutspelet 21 poäng.

På festmiddagen fick vi pris. Andra pris, tillsammans 4 stycken höga vinglas från Bornholmskt glasbruk. Inte första pris som vi trott med vinst alla matcher och 47 i pluspoäng. Men på Bornholm räknar de inte som vi. De räknar bara pluspoäng i slutspelet och då vann ett Bornholmslag. De hade 26 pluspoäng på sina tre sista matcher. Trea i turneringen kom Gunnar & Åsa.

Jo alltså vi bodde på hotell Klintely. En lägenhet på 90 kvadrat, strålande havsutsikt, parkering strax utanför dörren, egen solterass, riklig frukostbricka varje morgon på rummet. Fullrustat kök, soffor, TV mm helt perfekt. Kan rekommenderas.

Johan

Skribent: Johan Nordlander
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Roxen PC - Boule
Peter Gutenmark, Sivs Gata 7C
59049 Vikingstad

Kontakt:
Tel: 0734371521
E-post: This is a mailto link

Se all info