Hoppa till sidans innehåll

Rapport seriespel 16-17/6 2018

29 JUN 2018 08:54
Sommar i Visby
  • Skapad: 29 JUN 2018 08:54

Reseberättelse Gotland 2018
Av Dennis och Gudrun

Vi var totalt åtta tappra själar, uppdelade på två bilar som gick upp i ottan på en onsdag för att bege oss mot Gotland. Färden gick via Nynäshamn och det finns inget direkt att rapportera från själva resan. Det intressantaste var när Kicken, Gunnel och Ola spelade någon form av sällskapsspel som jag aldrig sett förut.
Vi fick dessutom reda vad som händer om en fullastad gristransport rullar ombord på Gotlandsfärjan. Svaret är, hela båten luktar lite “pikant”.

Väl framme så installerade vi oss på våra respektive boenden. Jag, Gudrun, Peter och Gunnel bodde i en renoverad källare som var väldigt mysig. Dessutom var den väldigt sval, vilket gjorde att det var mycket behagligt. 

Pajen, Catarina, Kicken och Ola bodde i en väldigt vit lägenhet med en helt fantastisk utsikt! Dessutom låg den ett stenkast ifrån stora torget i Visby.
Kvällen slutade med att gänget sammanstrålade inne i Visby och avnjöt en god middag på en jättetrevlig, grekisk restaurang. Efter det bröt vi upp för att få lite vila inför torsdagens eskapader.

Torsdagen bestod utav “fri hopp och lek” och alla gjorde lite vad de kände för. Några var ute och spelade Golf, medans andra flanerade lite i Visby. Vi avrundade kvällen med att hela gänget sammanstrålade i Ola och kompanis lägenhet, där vi pratade och njöt av god dryck och trevligt sällskap. Sedan gick vi ner till hamnen en sväng för att njuta av solnedgången. Efter det bröt vi upp för att få lite sömn för att klara morgondagens äventyr.

Vi vaknade tidigt på fredagsmorgonen och gav oss iväg på utflykt med infödingen Peter som reseledare. Första stoppet var vid Högklint för att titta på den otroligt vackra utsikten. Man kunde ta trapporna ner för att få en känsla av hur högt och brant det var. Men det var ingen som kände att de ville ta reda på det, allra minst jag. 

Sedan åkte vi till beachen vid Tofta havsbad där vi njöt av sol och bad samt lite boule i sanddynorna. Vissa lite mer dedikerade boulespelare hade med sig kloten, andra improviserade lite och körde med stenar. Det var liksom ingen skillnad när man spelar på en sandstrand. Jag noterade också att ressällskapet bestod av väldigt många badkrukor.

När vi tröttnat på att stekas på stranden så åkte vi vidare. Färden gick längst den vackra kuststräckan längst Ekstakusten, mot Hoburgengubben. Längst vägen blev Gunnel osäker på huruvida hon var i Skottland eller på Gotland. Jag var själv inte helt säker just där och då, likheten var slående. 

När vi hälsat på gubben och skådat ännu en fantastisk utsikt så åkte vi till Burgsviks havsbad för att ha en liten picknick. Vi passade även på att föröka spana lite kändisar då de höll på att spela in “Så mycket bättre” på Grå Gåsen som ligger precis i utkanten av Burgsvik. Vi såg en kvinna, vi vet inte vem hon var så vi låtsas att hon var känd.

Sedan vände vi hem och stannade vid några mysiga affärer längst vägen. Några köpte fårskinn och andra nöjde sig med jordgubbar, som visade sig vara helt makalöst goda! 

Lördagen kom och allvaret började. Vi mötte Tjust i första mötet på en bana som kändes ungefär som sandstranden som vi spelade på under fredagen. Att banan var belägen längst en röd husvägg och solen låg rakt på gjorde inte saken lättare. Vi lyckades knipa en match men förlorade mötet med 1-3. 

Nästa lag att möta var Peking som spelade riktigt jäkla bra, åtminstone om man jämför med oss. Vi gjorde vad vi kunde men förlorade även detta möte med 1-3. Det var inte det att vi spelade dåligt, men det rätta flytet ville bara inte infinna sig.

Sista mötet för dagen var mot BVP och de spelade verkligen otroligt bra mot oss. Vid en vända i en av matcherna så lade de in inte mindre än 5 klot på en yta som inte var mycket större än 20 cm i diameter. Möter man sådana motståndare så är det ingen skam att förlora.

Med Söndagen kom även ett nytt mod och Hvetlanda stod först på schemat. Det var det mötet som var det tuffaste under hela helgen om man ska se till hur lagen ser ut på pappret. Det var även så i praktiken, ett tag såg det ut som att vi skulle förlora båda matcherna med 0-13. då hände plötsligt något. Ena lagdelen bytte ut Ola och in kom Gudrun. Jag, Gudrun och Kicken lyckades sedan få tag i lillen och sedan följde en serie med ruskigt bra vändor och helt plötsligt stod det 10-12. Tyvärr så lyckades Hvetlanda till slut knyta ihop säcken, men det var viktigt för moralen att inte förlora båda matcherna med 0-13. Hvetlanda vann tillslut mötet med 0-4 efter bländande spel, framför allt deras skyttar var helt briljanta i de två senare matcherna. 

Sista mötet under denna helg var mot Westerviks Boulesällskap. Efter idel förluster så var hela gänget så revanschsugna så hälften vore nog för att vinna matchen på ren motivation. Det var ungefär vad som hände också. Båda lagdelarna fick äntligen ihop spelet och det där flytet som varit helt frånvarande under helgen infann sig plötsligt i överflöd. Allt gick vår väg kändes det som och det gjorde även resultatet. Vi gick vinnande ur mötet med 3-1 och avslutade med flaggan i topp. Som vanligt så var det vi och Lejonkulan som var kvar sist, till och med domaren hade hunnit åka innan vi var klara. Han var uppenbarligen inte så sugen på att simma hem.

Efter att vi lastat in oss i bilarna så hade vi lite tid att slå ihjäl innan båtens avfärd. Så vi åkte till Krusmyntagården för att kika lite på kryddor, en affär och ta en liten fika. En del tog den lokala delikatessen Saffranspannkaka medans andra åt glass. Efter en stund jagade regnet bort oss, för övrigt de enda dropparna som kom under hela vistelsen. Så vi åkte till båten och där avslutades en fantastiskt trevlig resa till Gotland.

Skribent: Ola Westblad
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Roxen PC - Boule
Henrik Ågren, Järdalavägen 50 B
58921 Linköping

Kontakt:
Tel: 070-0633181
E-post: This is a mailto link

Se all info