Hoppa till sidans innehåll

Rapport seriespel Växjö 11/1

13 JAN 2020 11:51
Fredag 10/1 lunchtid, avfärd mot Nordic choice Comfort hotell Cardinal. Åtta förväntansfulla samlas vid fikat i receptionen. Gott kaffe och smarriga kakor. Lite rast och sen chips och vin på rummet och sen en bastant middag som avrundades med kaffe..
  • Uppdaterad: 13 JAN 2020 11:51

På morgonen en fyllig välsmakande hotellfrukost med allt vad man kan önska sig. Ja äta det kan vi i RPC, men... Och det märktes i vårt första möte på lördag förmiddagen. WES var oss alltför övermäktiga. Inte många bollar gick som vi ville. Ja de var helt enkelt klart bättre än vi. Catharina, PerÅke, Marianne och Peter tog några fler bollar än första lagdelen Roland, Bo, Gunnel & Johan, men fyra tydliga förlustmatcher och -39 i klotdifferens säger en hel del om WES överlägsenhet.

Lunch - Gulaschsoppa med creme fraise, ostmacka + öl och sen kaffe.

Nu mätta och belåtna blev de match mot TPC (också från Västervik). Vi vinner matchen mot deras lagdel ett som leds av Torbjörn. Vår lagdel två förlorar mot Zaklada, Per & Johan. Hiotintills oavgjort. Match två, vår lagdel två vinner mot deras lagdel ett. NU gäller det. Kan vi slå Zakladas lagdel så vinner vi mötet. Det vore verkligen en höjdare. De inleder matchen med att skjuta våra klot av banan. De tar en fyra. Men vi kämpar på. Snart leder de med 8 - 2. Huga, men vi skärper oss och Bo lägger som en gud. Deras skytte börjar bli sämre. Vi knaprar på. De verkar bli nervösa. Vi har lite tur med lyckade skott och bra lägg. Nu står det plötsligt 12 - 10 till oss. De har ettan på plats, men 60 cm från lillen, många dåliga lägg. Johan lägger in vår sista kula 20 cm från lillen, helt öppen. De har tre klot kvar. De missar lägg ett, som kommer långt ut åt höger. Lägg två långt, och till vänster. Nu skott bredvid... Vinst, jubel!!!

Ja så åker vi hem med två poäng och nu ner en position i tabellen, plats sex. Men vi är glada efter vår fina vinst mot TPC.

I allt en lyckad bouleresa med skapligt spel och god mat.

Johan

 

Skribent: Johan Nordlander
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Roxen PC - Boule
Peter Gutenmark, Sivs Gata 7C
59049 Vikingstad

Kontakt:
Tel: 0734371521
E-post: This is a mailto link