Hoppa till sidans innehåll

Seriespel Motala, så var det

17 NOV 2019 14:56
Lördag 16 november, grått regnigt och tidigt på morgonen. Samling strax före kl. 9. Många goda vänner, fin stämning, hej, hur är läget, men också sammanbitna, förväntansfulla. Vi är Catharina, Bo, PerÅke och Roland, Johan och Mahad. Vi är sex...
  • Uppdaterad: 17 NOV 2019 14:56

spelare som ska spela sex matcher. Inga avbytare. Vi spelar i öppen klass, division 1 men, alla utom Mahad platsar i klass V65. Vi möter först Tranås på de fina banorna 5 - 6 i Boule von Platens  boulehall. Det går bra, även om Johan har problem med sitt spel. Bägge laghalvorna vinner båda sina matcher. Bo som just åter blivit medlem i klubben spelar bra och lagdelen spelar fint ihop. Möte två är mot Boule von Platens första lag och sker på banorna 1 & 2. I deras lagdel ett spelar Mari, Dennis och Göran. Alla flerfaldiga svenska mästare. Det är trist förlora, men spelar man OK efter sina resurser så är det mest inspirerande att möte skickliga spelar. Vi har inget att sätta emot och de spelar lungt och metodiskt skjortan av oss. Alltså förlust 0 - 4.

Sent omsider blir det spel mot Only Ones. Ett trevligt möte där vi var alltför trötta för att göra vår egentliga kapacitet rättvisa. Vi förlorar med 1 - 3.

Så efter första sammandraget i innomhussäsongen 2019 -2020 har vi samlat in 2 matchpoäng. Vi ligger på femte plats av åtta lag i serien. Hvetlanda, Only Ones och Tranås ligger efter oss.

På vägen hem i bilen berättar Mahad lite om sitt liv nu och för mer än ett år sedan. Det är fantastiskt att han med sin bakgrund och efter så kort tid här i Sverige fungerar så bra - ja man kan bara känna sig glad över en så fin person.

Nästa sammandrag blir i Växjö i januari. Vi åker ner dagen före, sover på hotell och avser spela bara så helt fantastiskt.

BBH

Johan

Skribent: Johan Nordlander
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Roxen PC - Boule
Peter Gutenmark, Sivs Gata 7C
59049 Vikingstad

Kontakt:
Tel: 0734371521
E-post: This is a mailto link